Oftest stillede spørgsmål og svar

Klik på spørgsmålet for at se svaret.

En depression er en ubalance i hjernen og er en hyppig sygdom.

Depression kan bl.a. behandles med medicin i forbindelse med forskellige terapeutiske processer. Den ubehandlede depression er invaliderende og livstruende.

Despressionsygdom kan vende tilbage, men nye anfald af depression kan forebygges via behandling.

Angst kan optræde i forskellige former såsom f.eks panikangst, socialangst, generaliseret angst samt forskellige former for enkeltfobisk angst.

Fælles for disse er, at de kan forringe et menneskes livskvalitet væsentligt og kan behandles med kognitiv adfærds terapi samt med medicin.

ADHD er en forkortelse for diagnosen: Attention Deficit/Hyperactivity Disorder, det vil sigeforstyrrelser af opmærksomhed, aktivitet og impulsivitet.

ADHD giver som regel problemer med at opfatte, fortolke, huske, planlægge og orientere sig.Tidligere blev diagnosen DAMP brugt herhjemme.

DAMP er en nordisk diagnosebetegnelse, som står for Deficits in Attention, Motor control and Perception.

ADD er en uformel betegnelse for ADHD uden hyperaktivitet. [1] Det handler om børn og voksne, der har problemer med at fastholde opmærksomheden, og har svært ved at følge med; Det fører til at de er ukoncentrerede og dagdrømme.

Alle mennesker gennemgår kriser i deres liv. Det kan være i forbindelse med forskelligeovergange i livet f.eks skilsmisse, dødsfald, sygdom, fyring fra jobbet osv. Nogle gange kan det være nødvendigt med professionel hjælp for at komme videre. 

På Psykiatriklinikken tilbyder vi støtte, psykiatrisk behandling samt kognitiv terapi til mennesker med livslange psykiske lidelser, samt forbigående psykiske ubalancer.

Nyttige links

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har behov for en snak om dine tanker eller følelser.


Rapporter en utilsigtet hændelse her (patienter og pårørende)

Hvis du i din kontakt med sundhedsvæsenet har oplevet problemer eller fejl og ikke ønsker at klage, har du mulighed for at rapportere en utilsigtet hændelse via dette link.


www.sind.dk

Landsforeningen SIND blev etableret i 1960 under navnet Landsforeningen Sindslidendes Vel - nu forenklet til Landsforeningen SIND.


www.bedrespykiatri.dk

Landsforeningen for pårørende.


www.depressionsforeningen.dk

En uafhængig patientforening, der tilbyder netværk, støtte og sammenhold til dig, der er patient eller pårørende til et menneske med en depression eller bipolar lidelse.


www.adhd.dk

ADHD-foreningens fornemste opgave at sikre forståelsen for ADHD og de udfordringer, der følger med. de ved, at det netop handler om den rette hjælp på det rigtige tidspunkt.


www.psykiatrifonden.dk

PsykiatriFonden har en lang række indsatser og projekter - bl.a. udgivelse af bøger og kvartalsbladet Psykiatri-Information, afholdelse af kurser, møder og uddannelser.


www.angstforeningen.dk

Landsorganisation for mennesker med angst


www.ocd-foreningen.dk

OCD (Obsessive Compulsive Disorder) er en psykiatrisk lidelse med tilbagevendende tvangstanker og / eller tvangshandlinger. Find ud af mere på ocd foreningens hjemmeside.