Oftest stillede spørgsmål og svar

Klik på spørgsmålet for at se svaret.

En depression er en ubalance i hjernen og er en hyppig sygdom.

Depression kan bl.a. behandles med medicin i forbindelse med forskellige terapeutiske processer. Den ubehandlede depression er invaliderende og livstruende.

Despressionsygdom kan vende tilbage, men nye anfald af depression kan forebygges via behandling.

Angst kan optræde i forskellige former såsom f.eks panikangst, socialangst, generaliseret angst samt forskellige former for enkeltfobisk angst.

Fælles for disse er, at de kan forringe et menneskes livskvalitet væsentligt og kan behandles med kognitiv adfærds terapi samt med medicin.

ADHD er en forkortelse for diagnosen: Attention Deficit/Hyperactivity Disorder, det vil sigeforstyrrelser af opmærksomhed, aktivitet og impulsivitet.

ADHD giver som regel problemer med at opfatte, fortolke, huske, planlægge og orientere sig.Tidligere blev diagnosen DAMP brugt herhjemme.

DAMP er en nordisk diagnosebetegnelse, som står for Deficits in Attention, Motor control and Perception.

ADD er en uformel betegnelse for ADHD uden hyperaktivitet. [1] Det handler om børn og voksne, der har problemer med at fastholde opmærksomheden, og har svært ved at følge med; Det fører til at de er ukoncentrerede og dagdrømme.

Alle mennesker gennemgår kriser i deres liv. Det kan være i forbindelse med forskelligeovergange i livet f.eks skilsmisse, dødsfald, sygdom, fyring fra jobbet osv. Nogle gange kan det være nødvendigt med professionel hjælp for at komme videre. 

På Psykiatriklinikken tilbyder vi støtte, psykiatrisk behandling samt kognitiv terapi til mennesker med livslange psykiske lidelser, samt forbigående psykiske ubalancer.

Nyttige links

Du er altid meget velkommen til at kontakte os hvis du har behov for en snak om dine tanker eller følelser.


UTILSIGTEDE HÆNDELSER/KLAGER

Har du været utilfreds med behandling, eller ønsker du at klage, hører jeg meget gerne om det. Dette kan i nogle tilfælde udbedre misforståelser og forbedre mit arbejde.

Såfremt du ønsker at indgive en officiel klage, kan det ske ved at bruge følgende link:
https://www.borger.dk/Handlingsside?selfserviceId=48820d0b-b0a5-4d4d-98db-52405f14eb05&referringPageId=3b423ea8-92bd-426b-9452-290a11279e9e

Hvis du ønsker at indberette en utilsigtet hændelse, kan følgende link benyttes:
https://stps.dk/da/borgere/rapporter-en-utilsigtet-haendelse/


www.sind.dk

Landsforeningen SIND blev etableret i 1960 under navnet Landsforeningen Sindslidendes Vel - nu forenklet til Landsforeningen SIND.


www.bedrespykiatri.dk

Landsforeningen for pårørende.


www.depressionsforeningen.dk

En uafhængig patientforening, der tilbyder netværk, støtte og sammenhold til dig, der er patient eller pårørende til et menneske med en depression eller bipolar lidelse.


www.adhd.dk

ADHD-foreningens fornemste opgave at sikre forståelsen for ADHD og de udfordringer, der følger med. de ved, at det netop handler om den rette hjælp på det rigtige tidspunkt.


www.psykiatrifonden.dk

PsykiatriFonden har en lang række indsatser og projekter - bl.a. udgivelse af bøger og kvartalsbladet Psykiatri-Information, afholdelse af kurser, møder og uddannelser.


www.angstforeningen.dk

Landsorganisation for mennesker med angst


www.ocd-foreningen.dk

OCD (Obsessive Compulsive Disorder) er en psykiatrisk lidelse med tilbagevendende tvangstanker og / eller tvangshandlinger. Find ud af mere på ocd foreningens hjemmeside.


www.sundhed.dk

Dine sundhedsdata samlet ét sted


www.netdoktor.dk

Få nyheder om sundhed fra Netdoktor hver uge


www.min.medicin.dk

På medicin.dk vil vi levere de bedste innovative løsninger til borgere, sundhedsvæsnet og samfundet.


http://www.laegevagten.dk

Her på Lægevagtens hjemmeside kan du få råd og vejledning vedrørende pludselig opstået sygdom hos børn og voksne samt hvordan du kan få kontakt med Lægevagten.


www.sundhedsstyrelsen.dk

Sundhedsstyrelsen overordnede strategi er Sundhed for alle. Strategien er forankret omkring en grundfortælling om styrelsens grundværdier og styrkepositioner.